workshop 'zine' making

David Shillinglaw zijn werk beweegt zich tussen straat en studio. Van kleine handgemaakte boeken tot schilderijen op doek en grote muurschilderingen. David geniet ervan om zijn beeldende kunst binnen nieuwe contexten te plaatsen, zoals het ontwerpen van een theatersets of albumhoezen.

posteratelier op into the great wide open

De restultaten van de masterclass tijdens ITGWO, gegeven door ontwerpers Mara Piccione en Luke Drozd. Zij hebben de studenten van de Academie voor Popcultuur begeleid in het ontwerpen van artprints en festivalpamfletten, gedrukt met diverse (hoog)druktechnieken. De artprints werden verkocht in sets en de pamfletten houden je op de hoogte van het laatste nieuws. De productie van het Posteratelier is in handen van Roos Giethoorn en Hans Coppens van SUBWALK.

twee daagse workshop by luke drozd

Deze workshop is onderdeel van een breder programma dat SUBWALK aanbiedt in het teken van de pop postercultuur. Andere onderdelen zijn: de expositie Push & Pull, artist talk, lezing en films. 

Zeefdrukken is in Nederland een slapend drukproces. In tegenstelling tot de rest van de wereld waar het medium de grootste opleving meemaakt sinds de hippie en punk tijdperk. De jonge art & design cultuur heeft het medium herontdekt en beginnen ad-hoc printing studios in dorm-rooms, badkamers, kelders en keukens.

posteratelier op into the great wide open

De komende editie introduceert Into The Great Wide Open in samenwerking met de Minerva Academie voor Popcultuur uit Leeuwarden, SUBWALK en Mara Piccione iets heel bijzonders: een heus Posteratelier op het hoofdterrein. Geïnspireerd door de zeefdruk-postercultuur welke duidelijk verbonden is met popmuziek zal het Posteratelier ruimte geven aan een expositie, een winkel en aan een drukkerij waar je kunt rondlopen en kijken hoe het drukken in zijn werk gaat.

workshop character design II // dolly oblong

CHECK ENGLISH VERSION BELOW

SUBWALK organiseerde een workshop character design gegeven door Dolly Oblong for The Mariëndael School in Arnhem. Deze school geeft voorgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een meervoudige of lichamelijke beperking en aan langdurig zieke kinderen in de leeftijd van 13 tot 20 jaar.

stencil workshop // pressone

Tijdens B*THERE heeft SUBWALK in een stencil workshop verzorgd. De film van ‘s werelds bekendste en beruchtste graffitikunstenaar Banksy, Exit Through The Gift Shop, was te zien tijdens B*THERE. De techniek die Banksy gebruikt is de stenciltechniek, oftewel een sjabloontechniek. Door te werken met sjablonen (stencils) is het mogelijk om snel een visueel en inhoudelijk krachtig beeld neer te zetten.

workshop character design // dolly oblong

In samenwerking met Dolly Oblong verzorgt SUBWALK diverse workshops gerelateerd aan papertoy design.

zomerschool // 19 - 20 augustus

De Zomerschool biedt aan kinderen met een achterstand de mogelijkheid het nieuwe schooljaar goed voorbereid te beginnen. Drie weken lang werken de kinderen in de ochtend aan taal en rekenen waarna ze ’s middags activiteiten hebben op het gebied van techniek, kunst en sport.