subwalk at fiend projects antwerp

In January 2012, Fiend Projects will take over the Designcenter de Winkelhaak exhibition space with
their art festival.

Throughout the 3 weeks that the event is on there will be exhibitions, demonstrations, workshops, film
showings, artist talks and more, all designed to expose young up and coming artists and to engage
the people of Antwerp in an art extravaganza!

subwalk at image festival rotterdam

Voor het Image Festival Rotterdam richt SUBWALK een expositie / pop-up shop in op de Nieuwe Binneweg 67, waar tot vrijdag 4 nov nog de drukwerkplaats van Knust (Extrapool) draait. 

Van designer toys, zeefdrukken, schetsen tot schilderijen. SUBWALK is een platform dat zich richt op de subculturen binnen de hedendaagse kunst en design zoals street-art, graffiti, grafisch en illustratief werk. Oorspronkelijk begonnen als shop en exporuimte is SUBWALK na wat omzwervingen neergestreken op de Arien Verhoeffstraat in Arnhem. Vanuit en in deze ruimte organiseert SUBWALK o.a exposities, lezingen en workshops. Daarnaast richt SUBWALK zich op het organiseren van diverse culturele evenementen binnen en buiten Arnhem.

SUBWALK toont werk uit haar eigen collectie van oa. Harmen Liemburg, David Shillinglaw, Hedof, Zenk One Annemieke Olthuijs, Mara Piccione, Olivier Vrancken, en meer. Tevens verkoopt ze in de pop-up shop zeefdrukken en een selectie designer toys komende uit de Nijmeegse winkel Senor Hernandez!

Wil je graag horen & zien hoe het is met voormalige SUBWALK artiesten: Harmen Liemburg, Bart Aalbers, Hedof en David Shillinglaw? Ze geven allen een talk tijdens het Image Festival! Wil je weten wie de andere sprekers zijn? Check de website van het festival!

Wanneer: 4 & 5 november
Waar: Nieuwe Binneweg 67, Rotterdam
Meer info: Image Festival Rotterdam

Subwalk at Image Festival Rotterdam

rockposter docu: died young stayed pretty

CHECK ENGLISH VERSION BELOW

Aanvullend op de expositie Push & Pull bij SUBWALK zal op zaterdag 29 oktober de film Died Young Stayed Pretty vertoond worden bij het Focus Filmtheater.

DOCU
Died Young, Stayed Pretty biedt een openhartig kijkje in de underground poster cultuur in Noord Amerika. Deze unieke documentaire gaat in op de creatieve geest die deze indie grafisch ontwerpers drijft. Ze halen hun inspiratie uit het uitschot van de schizofrene Amerikaanse cultuur en verwerken dit in hun ontwerpen.

reisverslag excursie doel tijdens ddw

SUBWALK is door Annelou van Griensven uitgenodigd om tijdens de expositie URBAN GROW/STEDELIJKE GROEI een reisverslag van de excursie naar Doel te exposeren.

Tijdens de 10e jaargang van de Dutch Design week heeft de hoofdsponsor van het boek City Island Real Estate, Woonbedrijf, Annelou van Griensven de gelegenheid gegeven om als conservator een expositie samen te stellen op de Cederlaan. Gedurende deze week zal dit stadseiland expositieruimte zijn voor de expositie: URBAN GROW/STEDELIJKE GROEI.

echt thof / urban arts, sports & music event

Dit evenement is mogelijk gemaakt door; SUBWALK, Dimlight, Brainwash, KOBRA, Gemeente Arnhem en Sportbedrijf Arnhem.

SUBWALK heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. Grootse plannen zijn ontwikkeld om op het plateau bij de Hall of Fame een expositieruimte en café te bouwen van containers onder de naam THOF!

Om deze toekomstige plannen van SUBWALK op de Hall of Fame in te leiden wordt er op zondag 2 oktober een groots urban art & sports evenement georganiseerd. Hiermee willen we alvast de toon zetten voor wat er in de toekomst aan ontwikkelingen op deze plek zullen gaan plaatsvinden.

backyard xxl / wandelroute langs diverse muurschilderingen

De wandelkaart is mede mogelijk gemaakt door Stichting Binnenstad Arnhem, Avond vol Kunst en Dudok Arnhem.

Het afgelopen jaar is Arnhem verrijkt met serie muurschilderingen. Maar ook in de binnentuin van Café-Brasserie Dudok is een bijzondere mural te bewonderen. Ga ze zelf verkennen op de SUBWALK wandelroute! De wandelkaarten zijn tijdens de Avond vol Kunst te vinden bij: BL-ij aan de Wielakkerstraat, Dudok Arnhem, SUBWALK en Showroom Arnhem.

thof / urban arts, sports & music event

SUBWALK heeft sinds deze zomer weer een nieuwe studioruimte in het Rijnbooggebied. De studio ligt aan het Paradijs, tussen het Arnhemse centrum en de Rijnkade. Het Paradijs is ruw maar een prachtig stukje Arnhem dat staat op de slooplijst voor de plannen van het Rijnboog gebied. Tot die tijd zal SUBWALK vanuit hier verschillende evenementen organiseren. Te beginnen met een straatfeest op zondag 11 september dat plaatsvindt op het Paradijs.

Wij vinden dit een mooi moment om tevens onze studio officieel te openen.

artist talk by luke drozd

Deze artist talk is onderdeel van een breder programma dat SUBWALK aanbiedt in het teken van de pop postercultuur. Andere onderdelen zijn: de expositie Push & Pull, artist talk, lezing en films. 

Luke Drodz is een Londense posterontwerper. In de aanloop naar de expositie Push & Pull zal Luke twee en een halve week verblijven in Arnhem en werken in de SUBWALK studio. Tijdens de lezing zal hij inzicht geven in de postercultuur die in de buitenlandse underground zo floreert. Luke ontwierp posters voor bands als Queens of the Stoneage, The Black Keys, The National, The Melvins en Crystal Castles. 

excursie doel: door succes herhaald!

Afgelopen maand was de eerste excursie naar de Antwerpse haven en het was een groot succes! Dus, goed nieuws: we gaan nog een keer op zaterdag 24 september! Met een groep van pak-m-beet 35 mensen vertrokken we met de bus richting Antwerpen. Een kleurrijk stel bestaande uit o.a. een (graffiti)schrijvers, kunstenaars, (product) ontwerpers, architecten, gemeente en volkshuisvesting tot de eigenaar van een comicboekwinkel en algemeen geïnteresseerden.

no wall too tall / rijnboog mural

Dit project is mogelijk gemaakt door de Gemeente Arnhem en SLAK.

Boven het nieuwe Caffee Rijboog zal SUBWALK op 1 juli een grote muurschildering presenteren. De laatste week van juni zal Collin van der Sluijs hier aan het werk te zien zijn. Deze muurschildering is de eerste van een reeks die, onder de naam ‘No Wall Too Tall’ in het Rijnboog gebied uitgevoerd zullen worden.