step your game up! // 13 nov 2009

Op vrijdag 13 november heropent SUBWALK met een grotere expositieruimte en STEP YOUR GAME UP!, een overzichtstentoonstelling (2007 - 2009) met werk van een selectie van de ruim twintig (inter)nationale artiesten die de afgelopen twee jaar hun werk in Arnhem exposeerden. Er zal werk te zien zijn van onder andere Bfree (NL), Loulou & Tummie (NL),  Hedof (NL), Jesse Noordegraaf (Arnhem), Mujuworld (EN) en Ephameron (BE).

SUBWALK, expositieruimte en winkel, is pionier in Oost-Nederland op het gebied van Urban Art & Culture. Roos Giethoorn, initiatiefnemer van SUBWALK en curator: ‘De ambities voor 2010 vragen om meer ruimte voor exposities. Door de expositieruimte naar het voorste deel van het pand te verplaatsen, wat eerder het winkelgedeelte was, is er veel meer ruimte en aandacht voor de exposities.’

 Ook de winkel krijgt een make-over. De boekencollectie, die een verdiepende aanvulling vormen op de exposities, wordt uitgebreid. Roos Giethoorn: ‘Veel boeken koop ik rechtstreeks in, bij de makers zelf of bij kleine uitgevers over de hele wereld, en zijn moeilijk tot niet te vinden in Nederland.’

STORY SO FAR //

SUBWALK geeft een actueel beeld van wat er zich afspeelt aan de voet van de hedendaagse kunst. Hier bevinden zich subculturen die veelal uitgroeien tot volwaardige kunststromingen. In het buitenland groeien deze gestaag maar in Nederland blijft groei vooralsnog beperkt. Met de combinatie van een expositieruimte en winkel slaat SUBWALK een brug tussen de traditionele galerie en de straat. SUBWALK biedt artiesten uit deze subculturen een fysieke plek om op diverse manieren hun werk aan een breed publiek te tonen.

PLANNEN 2010 //

STEP YOUR GAME UP! is het thema voor heel 2010. Voor dit jaar staan er 6 exposities op de agenda met 3 Nederlandse en 3 Europese kunstenaars. Ook zal SUBWALK dit jaar komen met een tweetal grote externe projecten.

Analogic Sound Project zorgt ook bij deze opening voor de beats, leads & sounds!

Illustratie door HEDOF.

Artist: