b*there

Afgelopen weekend was de kick-off van het B*THERE festival!! Ruim 350 mensen kwamen af op de openingsavond. Dit beloofd wat voor de rest van de week!! B*THERE is het eerste jongeren festival dat een hele week vult met een zeer uitgebreid programma! Dus: B*THERE!!  

Programma B*THERE

Aux Raus, Tim Knol, Mala Vita, Dio, Flinke Namen, Rubix, Brutuzz&Gomes, Fresku, Dutch Beatbox Battle, DNS, La Fuente, Vage Gasten, Hunting The Robot, de Cultuurbarbaren, The Fuss, Contraversy, Lost Homeboy 2.0, Jameszoo, Exit Through the Gift Shop (Banksy), Everland (Fabuleus), films, dj’s, workshops, dans, theater, urban art en meer.

SUBWALK tijdens B*THERE

Op vrijdag 29 oktober heeft SUBWALK een programma samengesteld dat je alle ins en outs geeft van deze urban arts: 

Urban arts zijn eigenlijk de subculturen van de kunst. Denk bijvoorbeeld aan graffiti, street-art en designer toys. Veel van deze kunst vormen hebben een link met de straat. No worries: dat geldt niet voor de beschilderde dakpannen van je buurvrouw, of erger je moeder!

Zo is er een expositie te zien waar je verschillende vormen van deze urban arts zult tegenkomen. Er zullen dope doeken, zeefdrukken en tekeningen hangen van verschillende kunstenaars die een achtergrond hebben in graffiti, street-art, illustratie of grafisch ontwerpen. Artiesten: Annemieke Olthuijs, Olivier Vrancken, Hedof, Narcose, ZenkOne, Dolly Oblong.

Je zult er designer toys, papertoys en vier levensgrote Designer Toys XL (met dank aan het Graphic Design Festival Breda) tegen komen! Al deze toys zijn gecustomized (beschilderd) door kunstenaars. Terwijl je neerploft op de bank kun je het werk rustig bekijken, maar ook de animaties van verschillende street-art projecten checken. Dit alles onder de chille beats van Jameszoo en Lost Homeboy 2.0, verwacht beats, soul en alles wat er tussen valt. Food& drinks door deBolderbar.

In de serre van de Verkadefabriek kan je de expo checken en chillen. Mocht je er zo een zijn zenuwachtig wordt van chillen kan je ook actief meedoen aan de twee workshops die deze middag op het programma staan. Je kan een eigen designer toy ontwerpen met Dolly Oblong of bij Press-one leren hoe je street-art maakt. 

Workshop character design // DOLLY OBLONG

Dolly Oblong is een Nederlandse designstudio gespecialiseerd in het ontwerpen van schattige plush en funky paper toys in alle soorten en maten. De kleurrijke wereld van Dolly is 100% handmade uit plush, papier en vinyl. Hun designs zijn te vinden in tijdschriften, boeken en shows van Arnhem tot Tokyo. Dolly Oblong geeft een workshop waar je leert hoe je je eigen toy ontwerpt. Zo’n toy heeft een naam, een eigenzinnig personage, vaak met menselijke trekjes en een uniek uiterlijk. Designer toys worden voornamelijk ontworpen door muzikanten, dj’s, illustratoren, grafisch ontwerpers en graffiti kunstenaars uit urban gebieden in Azië (Japan en Hong Kong), Noord-Amerika en Europa.

Stencil workshop (ala Banksy) // PressOne 

De film van ‘s werelds bekendste en beruchtste graffitikunstenaar Banksy, Exit Through The Gift Shop, is te zien zijn tijdens B*THERE. De techniek die Banksy gebruikt is de stenciltechniek, oftewel een sjabloontechniek. Door te werken met sjablonen (stencils) is het mogelijk om snel een visueel en inhoudelijk krachtig beeld neer te zetten.

PressOne (1981) is een vormgever / illustrator uit Amsterdam. Sinds 1997 actief bezig met het beoefenen van graffiti en vanaf 2003 autodidact op het gebied van het maken van sjablonen. Met gevoel voor compositie, contrast en kleurgebruik maakt hij werken die een spontaan en vrijzinnige uitstraling hebben. Leer het van deze pro!