backyard xl // 15 aug 2010

Zo nu en dan, na het slopen van een pand verschijnt er een grote houten muur om het gapende gat af te schermen. Dit fijne aanzicht van vers hout houdt nooit lang stand. Binnen no-time verdwijnt het blanke hout onder een laag papier en wordt zo uithangbord voor menig festijn en verlang je terug naar de bouwput.

In het geval van de Weerdjesstraat hebben 3 partijen het hout gezien als canvas, als een mogelijkheid voor een bijzondere muurschildering. Binnen een paar dagen hadden deze 3 partijen (locale graffiti artiesten, SUBWALK en de Gemeente Arnhem) elkaar gevonden en hun idee├źn bij elkaar gelegd met als resultaat een bijzondere samenwerking.

Zondag 15 augustus is de houten schutting aan de Weerdjesstraat gepaint door deze locale graffiti artiesten. Ze werkten samen aan een verbeelding van het stadsvernieuwingsgebied Rijnboog. Dus, check it out als je in de buurt bent!

Deze muurschildering is het begin van een serie openlucht projecten onder de naam BACKYARD XL die SUBWALK de komende jaren zal organiseren.